Cibona 
75
Cedevita
78
Cedevita  FMP
1. kolo, ABA
Zadar  Cedevita
2. kolo, ABA.
Vijesti
Cedevita se uključila u akciju za obnovu Vukovarskog vodotornja
04 04 2016 07:51:00
1555 views
0 comments

U Domu košarke Cedevita danas je održana konferencija za novinare povodom humanitarne akcije posvećene obnovi Vukovarskog vodotornja. Naime, Cedevita će u petak, 08.04.2016., u 19:00h u Košarkaškom centru Dražen Petrović ugostiti Crvenu zvezdu Telekom, a odluka kluba je da se kompletan prihod od ulaznica s te utakmice donira projektu obnove Vukovarskog vodotornja.

S obzirom na karakter utakmice i kvalitetu protivnika s kojim smo se ove sezone sastali već pet puta (dvije pobjede i tri poraza), vjerujemo da će posjeta biti velika te da će se uspjeti skupiti značajna financijska sredstva za donaciju.

Ulaznice za utakmicu Cedevita – Crvena Zvezda Telekom mogu se kupiti po cijeni već od 25,00 kn na više, na prodajnom mjestu Dom košarke Cedevita na Velesajmu u srijedu i četvrtak od 15:00h do 20:00h, od srijede u poslovnicama Tiska i Tisak Medie, na benzinskim postajama Petrol, Exlusive Change mjenjačnicama, poslovnicama Atlas Airtoursa, Autotransa, Dalas Music Shopa i Aquariusa, s tim da se mogu kupiti i online preko sustava www.eventim.hr. Blagajne KC Dražen Petrović otvorene su u petak od 15:00h do početka utakmice.

"Prije svega želio bih izraziti dobrodošlicu i pozdraviti gradonačelnika Grada Vukovara ivana Penavu, kao i Josipa Sabolića, arhitekta i člana projektnog tima obnove vodotornja. Košarkaški klub Cedevita već je prije dužeg vremena prepoznao važnost Grada Vukovara i njegovog obnavljanja u sportskom i košarkaškom smislu kao grada koji je bio najviše izložen u Domovinskom ratu. Mi smo prije dvije sezone ondje organizirali utakmicu A-1 Lige za prvaka protiv Alkara, a prošle godine smo uspješno doveli u Vukovar četiri najbolje ekipe na završnicu Kupa Krešimira Ćosića. Ovo je samo nastavak naše suradnje s Gradom Vukovarom. Isto tako imamo i odličnu suradnju s Košarkaškim klubom Borovo iz Vukovara i baš mi je drago što smo u zadnjoj utakmici Eurolige odlučili pomoći Gradu Vukovaru i obnovi vukovarskog vodotornja", izjavio je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Matej je ujedno odlučio pozvati navijače da daju podršku ovoj akciji: "Prije svega pozvao bih navijače iz cijele Hrvatske da dođu pomoći ovoj hvalevrijednoj akciji, u kojoj sve ulaznice idu u fond za obnovu vodotornja. Nadam se da će u pravom, sportskom smislu dvorana biti popunjena i da ćemo prezentirati pravu košarku. Mi ćemo s naše strane napraviti sve da tu utakmicu i dobijemo."

Novinarima se ujedno obratio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava: "Hvala domaćinima na gostoprimstvu i na hvalevrijednoj inicijativi što su se već ne znam po koji put sjetili Grada Vukovara i htjeli nam pomoći. Ja im mogu zahvaliti na samoj ideji i da je ostalo i samo na tome dovoljno je. Imamo izrazitu suradnju s Košarkaškim klubom Cedevita, koja se u nekoliko spomenutih događaja stvarala, rađala i intenzivirala. Drago mi je da se ona nastavlja i na sportskom planu kroz suradnju s KK Borovo. Ono što je pred Vukovarom i što je sveprisutno u medijima je projekt obnove vodotornja, simbola hrvatskog zajedništva. To je jedna priča koju smo idejno začeli u Vukovaru upravo pod sloganom 'Vukovarski vodotoranj -  simbol hrvatskog zajedništva'. To je na tragu priče iz Domovinskog rata iz 1991. godine, kada su uz Vukovarce kao nositelje obrane Vukovara Vukovar branili dobrovoljci iz cijele Hrvatske i dijaspore. Na pragu te priče smo htjeli ispričati priču o hrvatskom zajedništvu procjenjujući da je Vukovar jedna pa možda i najjača kohezivna točka u Republici Hrvatskoj, oko koje nema podjela i sporova i oko koje svi isto dišemo."

U sklopu vodotornja bit će zaposleno i nekoliko ljudi i naplaćivat će se ulaznice, a više o obnovi rekao je Josip Sabolić, arhitekt i član projektnog tima obnove tornja: "Vanjština vodotornja ostaje takva kakva je. On će se samo sanirati u mjeri da bude siguran za sve posjetitelje, a naša intervencija se sastoji samo u tome da posjetitelje jednim panoramskim liftom dovedemo na visinu 40 metara do prostora gdje je nekad bio spremnik vode, a koji će biti memorijalni prostor vodotornja. Tamo će biti prezentirano sve ono što se vodotornju događalo za vrijeme rata, a čak će biti i priča o zajedništvu i svim ljudima koji su branili Vukovar, Vukovarcima, ali i ostalim Hrvatima i onima izvan granica Republike Hrvatske. Od tog prostora prezentacije će se jedna zavojita, duga, nepredvidiva staza penjati prema krovu vodotornja i obilaziti te rane vodotornja. Ta staza isto u sebi nosi neku simboliku. Ona nije slučajno duga, zavojita i nepredvidiva jer je takav bio i ratni put. Nikad ne znaš što te čeka sutra i kad će biti kraj. Na kraju se ta staza popne do vrha vodotornja i izlazi van na krov, odakle puca prekrasan pogled na Vukovar, Dunav i cijelu okolicu. U podnožju samog vodotornja bit će imena svih onih koji su sudjelovali u ovom projektu. U sklopu cijelog projekta predviđena je i izgradnja parkirališta, kafića, dječjeg igrališta i parka, tako da se svi oni koji dođu tamo mogu ugodno osjećati i ponijeti lijepo sjećanje s tog posjeta."

Svi koji žele pomoći obnovi vodotornja u Vukovaru mogu nazvati 060 9084 (5kn+PDV), a može se uplatiti i direktno na račun.

Uplate u Hrvatskoj

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.
IBAN: HR6525000091501143536
Model: HR00
Poziv na broj: 7765-OIB uplatitelja
Opis plaćanja: Projekt vodotoranj

Uplate u inozemstvu:
Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.
Adresa: Slavonska avenija 6, 10000 Zagreb
BIC: HAABH22
IBAN: HR6525000091501143536
Opis plaćanja: Projekt vodotoranj

TONOVI download: Ivan Penava, gradonačelnik grada Vukovara, Matej Mamić, sportski direktor KK Cedevita, Josip Sabolić, arhitekt, član projektnog tima obnove vodotornja
https://soundcloud.com/kkcedevita/ivan-penava-o-humanitarnoj-akciji-vukovar
https://soundcloud.com/kkcedevita/matej-mamic-o-humanitarnoj-akciji-vukovar
https://soundcloud.com/kkcedevita/josip-sabolic-o-humanitarnoj-akciji-vukovar

Tags:
Categories:IzdvojenaNovosti
Galerija slika
Youtube video-zapisi
Nema video zapisa.
Pratite nas na YouTube kanaluPratite nas na Twitteru
              Važno
        Kontakti
  Newsletter        Pratite nas!
 

Lokacija

Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte novosti iz kluba!

FacebookTwitter

YouTube Instagram