Cibona 
75
Cedevita
78
Cedevita  FMP
1. kolo, ABA
Zadar  Cedevita
2. kolo, ABA.
Vijesti
Cedevita u utakmici humanitarnog karaktera dočekuje Zvezdu
06 04 2016 03:24:00
1421 views
0 comments
U petak u 19:00h Cedevita će u sklopu 14. kola E skupine Top 16 faze Eurolige u Košarkaškom centru Dražen Petrović ugostiti Crvenu zvezdu Telekom. Ova utakmica nema rezultatskog značaja jer je Zvezda osigurala playoff i ne može se pomaknuti s četvrtog mjesta, dok Cedevita do playoffa više ne može.


Međutim, ova utakmica posebna je zbog toga što je sav prihod od ulaznica namijenjen obnovi vodotornja u Vukovaru (više o tome pročitajte ovdje) i Košarkaški klub Cedevita poziva sve navijače da dođu na utakmicu i podrže ovu plemenitu akciju.


Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti po cijeni od 20,00kn na više na prodajnom mjestu Dom košarke Cedevita na Velesajmu u srijedu i četvrtak od 15:00h do 20:00h, od srijede u poslovnicama Tiska i Tisak Medie, na benzinskim postajama Petrol, Exlusive Change mjenjačnicama, poslovnicama Atlas Airtoursa, Autotransa, Dalas Music Shopa i Aquariusa, s tim da se mogu kupiti i online preko sustava www.eventim.hr. Blagajne KC Dražen Petrović otvorene su u petak od 15:00h do početka utakmice.


Povodom ove utakmice i humanitarne akcije na konferenciji za novinare govorio je direktor Košarkaškog kluba Cedevita Davor Užbinec: "Svi ste informirani da je utakmica dobrotvornog karaktera. Dolaze razna pitanja, pogotovo iz Srbije iz kluba koji će nam biti protivnik u petak, u kojima su neke krive konotacije. Kao prvo, ovo je dobrotvorna utakmica. Utakmica je sport i nema nikakve veze s politikom. Košarkaški klub Cedevita je uvijek bio iznad politike i htio se baviti onim što smo oduvijek radili. Mi imamo odličnu suradnju s Gradom Vukovarom, gdje smo prošle godine organizirali završnicu hrvatskog Kupa, godinu dana prije toga smo ondje igrali jednu utakmicu hrvatskog prvenstva, a ove godine smo još prije nekog vremena odlučili da ćemo završnu utakmicu igrati u dobrotvorne svrhe. Poklopilo se da je to utakmica s Crvenom zvezdom, ali isto tako je to mogla biti utakmica i s nekim drugim klubom. Ta utakmica je isključivo da se napravi jedna dobra stvar, da se obnovi Vukovarski vodotoranj i tako toj utakmici treba i pristupiti."


Cedevita s ovom akcijom nije imala nikakvu namjeru provocirati Crvenu zvezdu ni njezine navijače.


"Želimo da se vodotoranj obnovi i da saživi, no važno je da se odigra sportska utakmica. Na prvom mjestu je sport i uopće u politiku u takvim stvarima ne treba ulaziti. Nismo uopće očekivali da će se utakmica shvatiti drugačije nego što smo mi mislili. Mi s Crvenom zvezdom imamo vrlo dobre sportske odnose. Imali smo u ABA ligi od njih dobar prijem. Uvijek ga imamo od strane kluba. Na utakmici Eurolige nije bilo toliko dobro. Tamo je bilo razno-raznih nacionalnih vrijeđanja, a mi njih nismo tako ovdje dočekali i nemamo ih ni namjeru. Upoznat ćemo ih sa svim tim stvarima koje se događaju, pokušati im objasniti koja je bila namjera i mislim da tu ne bi trebalo biti nikakvih problema", dodao je Užbinec.


Navijači Zvezde već su dolazili na gostujuće utakmice protiv Cedevite, a u Zagrebu će dobro biti primljeni i sada.


"Oni su uvijek dobrodošli na našu utakmicu, kao i svaki navijač. Nema organiziranog dolaska. Vi znate da su na prijašnjim utakmicama pojedinačno navijači Crvene zvezde dolazili na naše utakmice. Nikad nismo imali nikakvih problema, a isto tako smo sigurni da ih neće biti ni ovog puta", istaknuo je Užbinec.


Trener Cedevite Veljko Mršić razmišlja samo o pobjedi i utakmici na terenu: "To je utakmica bez rezultatskog značaja. Zvezda ima svoju poziciju i ne može više gore, a mi nemamo nikakvih šansi. Međutim, svaka utakmica između Cedevite i Zvezde je derbi i nosi svoj naboj. Želimo zadnju utakmicu Eurolige u ovoj sezoni pred našom publikom odigrati najbolje što možemo. Malo smo u nepovoljnom položaju u odnosu na njih jer oni od zadnje utakmice koju su igrali u Euroligi nisu igrali ništa, a mi smo u međuvremenu odigrali dvije utakmice. Tako da prije starta utakmice nećemo biti na istom fizičkom nivou, no kad utakmica počne onda više nema tih kalkulacija i izgovora na umor nego treba dati sve od sebe, odigrati najbolje moguće i pokušati ostvariti pobjedu."


S pojedinim insinuacijama Mršić se ne želi baviti: "Utakmica bi trebala biti dobra. Mi bi trebali odigrati dobru utakmicu, a mislim da će se Zvezda isto fokusirati da igra dobro. Svi naši igrači, osim Walkera, su na dispoziciji. Ne znam tko će doći od igrača Zvezde. Mi smo na terenu i politika nas ne zanima. To je humanitarna utakmica, stvarno hvalevrijedan cilj za obnovu simbola hrvatskog otpora i mi na terenu želimo odigrati najbolje što možemo."


Kapetan Miro Bilan se nada četvrtoj pobjedi Cedevite u Top 16 fazi: "Čeka nas jedna rezultatski nebitna utakmica protiv protivnika s kojim smo već ove sezone igrali pet puta, kojeg jako dobro poznajemo i koji nam je na neki način i zagorčao život. Mislim da to trebamo iskoristiti kao motiv za ovu utakmicu. Imamo obavezu prema natjecanju u kojem se nalazimo, u Top 16 Eurolige, da ostvarimo još jednu pobjedu. Mislim da je to bio jako dobar rezultat od četiri pobjede."


Miro se nada da će posjeta biti velika: "Mogu pozvati sve ljude, s obzirom da je utakmica humanitarnog i dobrotvornog karaktera, da dođu na nju u što većem broju i tako gledaju vrhunsku košarku i pomognu jednom dobrom cilju."


Centar Cedevite upitan je i za mišljenje o Cedevitinom uspjehu u Top 16 fazi Eurolige.


"Može se reći onaj kliše da uvijek može bolje, ali moglo je i gore. Osobno sam htio da ekipa ima više pobjeda i da budemo do kraja u igri za top osam, no ispalo je kako je ispalo. U svakom slučaju, sezona je za klub bila uspješna jer smo napravili iskorak u Euroligi", rekao je Bilan.


U pet ovosezonskih utakmica između Zvezde i Cedevite Zvezda je slavila u tri. Prije dvije dobili su Zagrepčani, a Beograđani su sada upisali tri pobjede zaredom.


"Sigurno da bi voljeli pobijediti Zvezdu da im barem na neki način uzvratimo, mada to nema nikakvog konkretnog rezultatskog učinka, i da nas ne dobiju četiri puta zaredom", izjavio je na kraju Bilan.


TONOVI download: direktor Davor Užbinec, trener Veljko Mršić, kapetan Miro Bilan
Tags:
Categories:IzdvojenaNovosti
Galerija slika
Youtube video-zapisi
Nema video zapisa.
Pratite nas na YouTube kanaluPratite nas na Twitteru
              Važno
        Kontakti
  Newsletter        Pratite nas!
 

Lokacija

Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte novosti iz kluba!

FacebookTwitter

YouTube Instagram