Cibona 
75
Cedevita
78
Cedevita  FMP
1. kolo, ABA
Zadar  Cedevita
2. kolo, ABA.
Vijesti
U subotu košarkaški spektakl u Puli
25 04 2016 09:11:00
3070 views
0 comments

Cedevita već tradicionalno neke od svojih domaćih utakmica u A-1 Ligi za prvaka igra izvan svoje dvorane kako bi popularizirala košarku u Hrvatskoj, a ujedno se predstavila i košarkaškim ljubiteljima koji žive u gradovima koji trenutno nemaju prvoligaše.

Ove sezone Cedevita će odigrati dvije takve utakmice, a prva će biti u Puli u školskoj dvorani na Stoji, gdje će aktualni prvaci Hrvatske u sklopu 10. kola A-1 Lige za prvaka u subotu (30. travnja) u 18:00h ugostiti Goricu.

Bit će to pravi košarkaški blagdan. Cedevita je utakmicu s Goricom organizirala uz pomoć domaćina Košarkaškog kluba Stoja i utakmica Cedevita – Gorica neće biti jedina koja će se ondje moći pogledati taj dan.

Kao predigru tom susretu utakmicu će odigrati kadeti Cedevite i Stoje, a nakon utakmice Cedevita – Gorica igrat će se susret kvalifikacija za A-1 ligu, u kojem će Stoja ugostiti Međimurje.

"Odlučili smo se ove godine za utakmicu u Puli zbog izuzetno dobre suradnje s Košarkaškim klubom Stoja, koji nam je uvelike pomogao u organiziranju utakmice u subotu protiv Gorice. Želimo predstaviti svoj klub na području Istre iz razloga što smatramo da tako činimo jednu dobru promociju za košarku i da pokažemo da KK Stoja i Cedevita itekako imaju svoje poveznice. Naravno da očekujem da navijači dođu i ispune dvoranu iz razloga što dolazi euroligaška momčad koja je igrala Top 16 Eurolige, a i momčad koja je još uvijek neporažena u hrvatskom prvenstvu. Prije svega mi je drago što smo izabrali Pulu i što će jedan košarkaški spektakl biti priređen na način da ljubitelji košarke mogu uživati u dobroj košarkaškoj utakmici", događanja u Puli najavio je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

O svemu smo razgovarali i s predsjednikom Košarkaškog kluba Stoja Davorom Miškovićem: "1976. godine je osnovan naš klub, tako da smo mi ovu godinu proglasili kao godinu jubileja, a sami smo se počastili jer igramo Kvalifikacije za A-1 ligu nakon što smo osvojili A-2 ligu Zapad. Cedevita nam je došla s prijedlogom da igra ovdje, što je odlično u cijeloj toj našoj priči i na neki način vraćamo košarku u Pulu koja je već dugo vremena na niskim granama. Naravno da smo jako zadovoljni da imamo Cedevitu, mi se malo zezamo, kao predigru nama i volio bih da u subotu bude puna dvorana."

Mišković se i dodatno osvrnuo na stanje košarke u Puli: "Nekako periodično se događa da svakih 10-15 godina rezultati krenu nabolje. Početkom 2001., 2002. igrala se dosta uspješno A-1 liga, no onda te ekipe prerastu svoje mogućnosti i dolazi do pada. To se nažalost kod nas događa baš periodično. KK Stoja sada ima vodeću ulogu u istarskoj košarci i nadamo se da idemo pravim putem. Htjeli bi zadržati što više svojih igrača. Sviđa mi se i što surađujemo s Cedevitom i mislim da je to neki pravi put za dalje."

Naravno, očekuje se da će dvorana biti dobro popunjena.

"Mi se nadamo da će doći puno ljudi van Pule, a isto tako pozivamo i naše ljude da dođu", izjavio je Mišković. "Mislim da je ovo lijepa shema da mi igramo sa svojim dečkima protiv Međimurja, a s druge strane dolazak Cedevite i Gorice, za koju po rezultatima vidimo da je u zadnje vrijeme jako dobra, je prilika da vidimo naše prvoligaše, odnosno hrvatskog euroligaša, u našoj dvorani. Ja se nadam da će navijači napuniti dvoranu."

Zaljubljenost u košarku domaćina u Puli dokazuje i odljev tenisica Dražena Petrovića na igralištu ispred dvorane na Stoji gdje je Dražen trenirao u vrijeme vojnog roka kojeg je odrađivao u Puli 1983.

TONOVI download: Matej Mamić i Davor Mišković

https://soundcloud.com/kkcedevita/matej-mamic-uoci-cedevite-u-puli

https://soundcloud.com/kkcedevita/davor-miskovic-uoci-cedevite-u-puli

Tags:
Categories:IzdvojenaNovosti
Galerija slika
Youtube video-zapisi
Nema video zapisa.
Pratite nas na YouTube kanaluPratite nas na Twitteru
              Važno
        Kontakti
  Newsletter        Pratite nas!
 

Lokacija

Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte novosti iz kluba!

FacebookTwitter

YouTube Instagram