Cibona 
75
Cedevita
78
Cedevita  FMP
1. kolo, ABA
Zadar  Cedevita
2. kolo, ABA.
Vijesti
Cedevita u petak ima priliku osvojiti treći naslov prvaka Hrvatske
02 06 2016 03:24:00
2616 views
0 comments
U petak u 20:00h Cedevita će u Domu sportova ugostiti Cibonu u sklopu treće utakmice finalne serije doigravanja Prvenstva Hrvatske. Momčad trenera Veljka Mršića trenutno vodi 2-0 i u petak će imati priliku osvojiti treći naslov prvaka Hrvatske zaredom. Međutim, opreza u redovima aktualnih prvaka ne manjka jer je Cedevita i u prošlogodišnjem finalu protiv Cibone vodila 2-0,  ali je izgubila u trećem susretu i naslov osigurala tek u četvrtom.

"Nakon prve dvije utakmice smo tamo gdje smo željeli biti. U petak odlučujemo o pobjedniku. Sve je u našim rukama i zasad smo opravdali ulogu favorita. Nametnuli smo se u obje utakmice, naročito u drugoj, i sada trebamo ostati koncentrirani do kraja. Trebamo razmišljati cijelo vrijeme o utakmici, a ne doći na utakmicu pa reći da sad idemo igrati. To neće biti dovoljno jer Cibona je pokazala da je dobra momčad, da ima kvalitetu i ne želim da u toj utakmici ovisimo o postotku šuta. Moramo obrambeno biti na najvišem mogućem nivou i osobna želja mi je da uz pobjedu odigramo jednu od najboljih utakmica u sezoni i da na najbolji mogući način završimo sezonu", izjavio je trener Cedevite Veljko Mršić.

Za Cedevitu je važno da odigra agresivno u obrani.

"Moramo smanjiti broj Ciboninih šuteva u prvih osam sekundi napada i ako to uspijemo postići znači da ih tjeramo da se u napadu umaraju i da troše vrijeme još više. Dok su u obrani treba ih napadati konstantno. To je neka naša ideja. Obrana po meni mora i može biti bolja nego što je bila u prve dvije utakmice", dodao je Mršić.

Luka Babić u finalnoj seriji igra odlično.

"Treća je utakmica. Dobro se poznajemo. Nema nikakvih tajni, a ono što trebamo pripaziti je da ostanemo fokusirani i da budemo koncentrirani na utakmici. Znamo što se dogodilo prošle godine kad smo vodili 2-0 i na to nas trener upozorava već dva dana. Mislim da je najvažnije za treću utakmicu imati fokus i po mogućnosti odigrati najbolju utakmicu u ovoj seriji", rekao je Babić, koji se nada velikoj posjeti navijača. "Volio bih da dođe što više gledatelja. Mislim da je u seriji bila kvalitetna košarka, pogotovo u prvoj utakmici. Vjerujem da će biti i u petak, tako da bih želio da gledatelji dođu. Mi ćemo odigrati što bolje možemo pa neka gledatelji uživaju."

Babić je općenito zadovoljan s onime što je njegova momčad pokazala dosad, uz sitni prigovor na obranu u drugoj utakmici: "Mislim da smo igrali kao momčad u obje finalne utakmice, pogotovo u prvoj, u kojoj nismo imali nekih uspona i padova nego smo imali kontinuitet i dizali smo se u igri do zadnje četvrtine. Jedino je možda obrana u drugoj utakmici bila malo lošija, pogotovo u drugom poluvremenu, kad smo se opustili, i mislim da je to ključ za treću utakmicu, da imamo neki kontinuitet, pogotovo u obrani."

TONOVI download: Veljko Mršić i Luka Babić
Tags:
Categories:IzdvojenaNovosti
Galerija slika
Youtube video-zapisi
Nema video zapisa.
Pratite nas na YouTube kanaluPratite nas na Twitteru
              Važno
        Kontakti
  Newsletter        Pratite nas!
 

Lokacija

Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte novosti iz kluba!

FacebookTwitter

YouTube Instagram