Cedevita 
86
FMP
68
Cedevita  Mega Bemax
18:45h, 22.09.
Bar, ABA Superkup
 
.
Vijesti
Stockton oduševljen Zagrebom
22 08 2016 05:51:00
9408 views
0 comments

Košarkaši Cedevite do daljnjeg će pripreme odrađivati na otvorenom, a na atletskom stadionu Mladost odradili su zadnjih par treninga pod vodstvom kondicijskog trenera Slavena Hlupića.

Među njima je i novi razigravač Cedevite David Stockton. On je Zagrebu tri dana pa smo ga odlučili upitati za prve dojmove.

"Ovdje je fantastično. Ovo je sjajna država. Nikad nisam bio ovdje. Grad je sjajan, suigrači su sjajni, a klub je vrhunski. Počašćen sam i spreman sam za početak sezone", rekao je u uvodu David, sin legendarnog Johna Stocktona.

David ima hrvatske korijene pa bi mogao dobiti i hrvatsko državljanstvo.

"Mislim da i dalje imam rođake u Dubrovniku. Moja obitelj je vrlo uzbuđena i grupa od oko 80 Hrvata u SAD-u veseli se dolasku u posjete u Hrvatsku kako bi vidjeli zemlju iz koje potječu."

Kako je tvoj otac, veliki John Stockton, najbolji asistent u povijesti NBA lige, reagirao na tvoj potpis za Cedevitu?

"Bio je sretan. Ovo je sjajna momčad i odlično mjesto za igrati košarku. Ovo je sjajno mjesto za moj prvi posao u Europi. Sviđa mi se ovdje. Volim grad i moj tata bit će sretan da dođe ovdje u posjetu."

Stocktonu nisu svi igrači Cedevite nepoznanica. Vrlo dobro poznaje Duju Dukana, s kojim je dobar prijatelj.

"On je sjajan dečko. Bili smo zajedno u momčadi godinu i pol. Dobro ga poznajem i vrlo je ljubazan, pomaže mi s jezikom i s ostalim stvarima. Sjajno je što je ovdje i mislim da ćemo se dobro zabaviti."

Ovo će biti prvi puta da se Stockton susreće s europskom košarkom. Dosad je igrao SAD-u, u NCAA, NBA ligi i NBDL ligi.

"Sve je teško. Moraš biti spreman na promjene i bez obzira što se dogodi moraš dati sve od sebe i igrati dobro. Na kraju dana, sve je ovo košarka koju igram cijeli život i uzbuđen sam da što prije počnem."

S Cedevitom Stockton cilja visoko.

"Svaki put kad izađeš na teren želiš pobijediti u utakmici. Želimo ove sezone osvojiti Eurokup, ABA ligu i Prvenstvo Hrvatske."

S obzirom da može dobiti hrvatsko državljanstvo, postoji mogućnost, u slučaju da ga izbornik odluči pozvati, da Stockton pomogne i reprezentaciji Hrvatske na deficitarnoj poziciji razigravača.

"Volio bih igrati za Hrvatsku. Učinio bih svoju obitelj ponosnom. Prema onome što sam vidio, Hrvatska ima odličnu momčad. Mislim da su pred tom reprezentacijom velike stvari i volio bih biti dio toga."

David je trenutno u Zagrebu sam, no to je samo privremeno.

"Imam suprugu i sina. Doći će za nekoliko tjedana i oni su također uzbuđeni da vide grad", rekao je kraju novi playmaker Cedevite.

Ton David Stockton:

https://soundcloud.com/kkcedevita/david-stockton-u-zagrebu

Tags:
Categories:IzdvojenaNovosti
Galerija slika
Youtube video-zapisi
Nema video zapisa.
Pratite nas na YouTube kanaluPratite nas na Twitteru
              Važno
        Kontakti
  Newsletter        Pratite nas!
 

Lokacija

Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte novosti iz kluba!

FacebookTwitter

YouTube Instagram