Cibona 
75
Cedevita
78
Cedevita  FMP
1. kolo, ABA
Zadar  Cedevita
2. kolo, ABA.
Vijesti
Cedevita gostuje kod Gorice
27 10 2016 08:09:00
2362 views
0 comments

U petak u 19:00h Cedevita će u sklopu 4. kola A-1 lige gostovati kod Gorice. Momčad će voditi trener Danijel Lutz. Od igrača koji su veći dio sezone proveli u ekipi koja je pod trenerom Veljko Mršićem igrala ABA ligu i Eurokup protiv Gorice bi u sastavu trebali biti David Stockton i Duje Dukan, a većinu ostatka momčadi činit će igrači koji vrijedno treniraju pod trenerom Lutzom upravo za te utakmice u hrvatskom prvenstvu.

"Stockton i Dukan će sigurno biti tu, a tko će nam se još priključiti iz dijela momčadi koji vodi Mršić vidjet ćemo na dan utakmice kad ćemo znati hoće li biti nekih potreba u rosteru", rekao je trener Lutz.

Ova utakmica odlična je prilika mladima za veću minutažu i ujedno šansa da pokažu što znaju, no Gorica nije bezazleni protivnik.

"Gorica je pokazala da ima kvalitetu. Držali su vodstvo protiv Cibone na kraju prvog poluvremena, iako je Cibona tada igrala s Johnsonom. Zaboku su ujedno zabili čak 109 poena i imaju kvalitetu. Mi nemamo tu kalkulaciju da će netko od mlađih dobiti više šansi zato što je netko slabiji protivnik. Ovi igrači koji dosad nisu toliko igrali igrat će više s obzirom na naš roster, ali na njima je da pokažu da zaslužuju minute i mi to ne gledamo kao samo davanje šanse nego više kao priliku tih igrača da dobro iskoriste svaku minutu."

Što bi trebalo biti ključno za pobjedu protiv Gorice?

"Činjenica je da oni lako zabijaju poene. Imaju puno dobrih šutera i to nas tjera da ih pokušamo zaustaviti u tom smislu.  Petrović, Prgomet i Cvjetićanin su opasni, a i unutarnji igrači kao što su Ušić i Mašić mogu ući u lude šuterske serije. Morat ćemo biti jako koncentrirani upravo u tom segmentu. To će iziskivati da dobro skačemo i da iz kontrole skoka pokušamo imati lagane poene. Najvažnije je da odigramo dobru obranu i da 40 minuta budemo koncentrirani na njihove šutere", rekao je Lutz uoči gostovanja u Velikoj Gorici.

Tags:
Categories:IzdvojenaNovosti
Galerija slika
Nema galerije slika.
Youtube video-zapisi
Nema video zapisa.
Pratite nas na YouTube kanaluPratite nas na Twitteru
              Važno
        Kontakti
  Newsletter        Pratite nas!
 

Lokacija

Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte novosti iz kluba!

FacebookTwitter

YouTube Instagram