Cedevita 
99
Mega B.
96
Cedevita  Budućnost
21:00h, 23.09.
Bar, ABA Superkup
Cedevita  FMP
18:00h, 29.09.
ABA liga
Vijesti
Cedeviti atraktivna skupina u Top 16 Eurokupa
14 12 2016 11:08:00
4382 views
0 comments

Završena je prva faza Eurokupa. Cedevita je u 10. kolu A skupine u gostima svladala Nižnji Novogord sa 84:82 i tako je osigurala drugo mjesto u grupi, a nakon što su završene i ostale utakmice sve je postalo jasno. Prvaci Hrvatske u Top 16 će u H skupini igrati s Valencijom (1. u D skupini), Albom (3. u B skupini) i Unicajom (4. u C skupini).

Valencia je u prvoj fazi imala omjer 7-1 i to je momčad puna kvalitetnih igrača, a s prosječno 10 poena i 3.8 skokova ove sezone u Eurokupu im je prvi strijelac Bojan Dubljević.

Alba je dosad u Eurokupu upisala po četiri pobjede i poraza, a s prosječno 22.3 poena i 3.9 skokova po utakmici predvodi je Emeldin Kikanović.

Unicaja Malaga je u prvoj fazi ubilježila po četiri pobjede i poraza. Predvodi ih Kyle Fogg, a on je po utakmici bilježio prosječno 16 poena, 4.1 skok i 3.3 asistencije, s tim da je u osam odigranih utakmica u Eurokupu za dva šutirao 21/35 (60%), a za tri 19/36 (52.8%).

Trener Cedevite Veljko Mršić bivši je igrač Unicaje i u Malagu se uvijek rado vraća, a isti osjećaji vežu i sportskog direktora Mateja Mamića za Berlin i Albu, gdje je Mamić bio kapetan momčadi.

"Završili smo drugi i dobili smo jednu tešku i atraktivnu grupu, u kojoj su dvije španjolske jako dobre momčadi, Valencia i Malaga, i jedna od najboljih njemačkih momčadi u proteklom desetljeću, Alba iz Berlina. Ukoliko budemo u dobrom zdravstvenom stanju i ukoliko se igrači koji su sada ozlijeđeni oporave, mislim da možemo biti ravnopravan partner svim tim ekipama. U svakom slučaju, zagrebačka publika će moći uživati u dobrim košarkaškim utakmicama i nadam se da će taj prvi mjesec i pola drugog biti košarkaška groznica u Zagrebu, kakva je bila prošle godine u 11. mjesecu. Nadam se da će Dom sportova biti ispunjen i da ćemo uz pomoć publike pokušati napraviti korak dalje, a to je plasman među osam momčadi u Eurokupu", izjavio je Mršić.

Skoro da je već postala tradicija da se Cedevita i Malaga susreću u Europi.

"Protiv Malage dosad mislim da imamo score 0-4. Ovo je već treća godina zaredom u kojoj ćemo igrati protiv Unicaje. To pokazuje da smo se stabilizirali u Europi i da smo postali jedan relevantan čimbenik na košarkaškoj karti Europe. S Valenciom dosad nismo imali prilike igrati. Oni su izuzetno težak protivnik, a i sami rezultati u njihovoj grupi pokazuju da su možda i najbolja ekipa u ovoj našoj skupini. Tu je i Alba. Mislim da smo prije dvije godine igrali s njima i otad imamo pobjedu vani i poraz kod kuće. Bit će zanimljivo. Bit će to odlične košarkaške utakmice i moći će se vidjeti odličnih igrača. To je nešto najbolje što će se u Zagrebu u ovoj košarkaškoj sezoni moći vidjeti. Mi ćemo isto moći vidjeti gdje smo u odnosu na, hajmo reći, srednji europski rang. Liga je kratka. Igra se šest utakmica i bit će dosta bitno tko će u kakvom stanju doći u tih pet tjedana, koliko će natjecanje trajati. Uvijek su moguća iznenađenja. Teško je sada nešto reći i treba vidjeti što će biti kada počnu utakmice, hoće li doći do ozljeda i koja će momčad u kakvom stanju biti", dodao je strateg Cedevite.

Sportski direktor Mamić također se osvrnuo na nadolazeće protivnike Cedevite: "Drago mi je da smo dobili ovakvu skupinu. Mislim da je jedna od boljih. Svi ti timovi su, rekao bih, euroligaši i mislim da zagrebačka publika može uživati što smo u takvoj skupini. Nadam se da će Dom sportova biti ispunjen na svakoj toj utakmici. Drago mi je da se ponovno vraćam u Berlin. Mene gore vežu samo lijepe uspomene i siguran sam da ćemo imati što pokazati u takvoj jednoj grupi. Međutim, s ovakvim ritmom utakmica misija nam neće biti lagana. Mi idemo iz utakmice u utakmicu. Uvijek želimo pobijediti i na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti."

Ton download: Veljko Mršić, Matej Mamić

https://soundcloud.com/kkcedevita/veljko-mrsic-grupa-top16

https://soundcloud.com/kkcedevita/matej-mamic-grupa-top16

Tags:
Categories:IzdvojenaNovosti
Galerija slika
Nema galerije slika.
Youtube video-zapisi
Nema video zapisa.
Pratite nas na YouTube kanaluPratite nas na Twitteru
              Važno
        Kontakti
  Newsletter        Pratite nas!
 

Lokacija

Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte novosti iz kluba!

FacebookTwitter

YouTube Instagram