Cedevita 
86
FMP
68
Cedevita  Mega Bemax
18:45h, 22.09.
Bar, ABA Superkup
 
.
Vijesti
Juniori Cedevite na euroligaškom turniru u L'Hospitaletu
05 01 2017 02:52:00
6616 views
0 comments

Od 6. do 8. siječnja Cedevita će nastupiti u španjolskom L'Hospitaletu na euroligaškom turniru za juniore (U18), takozvanom Adidas Next Generation turniru.

Na turniru će nastupiti ukupno osam momčadi podijeljenih u dvije skupine. U A skupini igrat će Barcelona, Union Olimpija, Alba Berlin i Herbalife Gran Canaria, dok će u B skupini uz Cedevitu nastupati Panathinaikos, Divina Seguros Joventut Badalona i Torrons Vicens L'Hospitalet.

Ovo je jedan od četiri turnira (ostala tri igrat će se u Kaunasu od 12. do 14. siječnja, u Coinu od 10. do 12. veljače i u Beogradu od 24. do 26. veljače), čiji će pobjednici izboriti nastup na završnici Eurolige u Istanbulu.

Roster Cedevite na turniru čine sljedeći igrači: Antonio Jordano, Luka Krajinović, Lovre Žaja, Leon Dubroja, Marko Montana, Darko Bajo, Marin Mihalić, David Šetka, Filip Varga Brzica, Toni Nakić, Leon Kalinić i Jakov Kukić.

Cedevita svoju prvu utakmicu igra u petak u 14:00h protiv Panathinaikosa. U subotu u 12:00h naša će se momčad suprotstaviti Joventutu, a istog dana u 20:00h Cedevita će u svojoj posljednjoj utakmici u skupini igrati protiv domaćina L'Hospitaleta.

Po dvije najbolje momčadi iz svake skupine plasirat će se u polufinale, koje će se, kao i finale, igrati u nedjelju.

Momčad Cedevite već je u Španjolskoj, odakle nam se je javio koordinator omladinskog pogona Cedevite i skaut za mlađe kategorije Marino Baždarić.

Nažalost, vijesti nisu dobre…

"Prije nego što krenemo pričati o našim ambicijama na ovom turniru, moramo reći da smo ovdje došli s ponešto problema. Glavni trener Marko Trninić nije s nama. On se jučer razbolio, gripozan je i momčad će voditi pomoćni trener Mario Bošnjak. Loša je vijest i što imamo nekolicinu, tri-četiri, igrača pod temperaturom i tek ćemo sutra prije utakmice s Panathinaikosom vidjeti kakvo je stanje u ekipi i tko može igrati. Svi koji su na službenom rosteru su ovdje s nama, ali ne možemo za sve od njih sa sigurnošću tvrditi da će igrati. Ti problemi uvelike mijenjaju naše planove i naši ciljevi ovisit će o situaciji kakva bude s izostancima igrača", izjavio je Baždarić.

Naravno, bez obzira u kojem sastavu zaigrala, osnovni cilj Cedevite je jasan.

"Kratkoročan cilj nam je da u svakoj utakmici damo sve od sebe, da opravdamo povjerenje ljudi iz kluba koji su nas poslali na ovakav turnir i da od prve utakmice budemo tim. To moramo ispuniti u samom startu, a onda ćemo vidjeti, ovisno i igračima koje ćemo imati na raspolaganju, koliko će nas to daleko odvesti."

Prva utakmica protiv Panathinaikosa mogla bi puno toga usmjeriti…

"Na svakom turniru prva utakmica je veoma bitna i ona na neki način usmjeri daljnji tijek turnira. Još se nismo bavili protivnicima, no za to još imamo vremena. Neke informacije već posjedujemo i svakako ćemo se pokušati što je bolje moguće pripremiti za utakmicu", rekao je Baždarić.

Rezultate uživo s utakmica Cedevite možete pratiti na www.adidasngt.com/u18.

Tags:
Galerija slika
Nema galerije slika.
Youtube video-zapisi
Nema video zapisa.
Pratite nas na YouTube kanaluPratite nas na Twitteru
              Važno
        Kontakti
  Newsletter        Pratite nas!
 

Lokacija

Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte novosti iz kluba!

FacebookTwitter

YouTube Instagram