Cedevita 
86
FMP
68
Cedevita  Mega Bemax
18:45h, 22.09.
Bar, ABA Superkup
 
.
Vijesti
Cedevita u petak dočekuje Sinjane
12 01 2017 05:10:00
3324 views
0 comments

U sklopu 12. kola A-1 lige Cedevita će u petak u 18:00h u Domu sportova ugostiti Alkar. Momčad će voditi trener Danijel Lutz. Veći dio Cedevitinog sastava činit će igrači koji se pod njim pripremaju za utakmice A-1 lige, no morat će pomoći i nekoliko igrača iz momčadi koja pod trenerom Veljkom Mršićem igra ABA ligu i Eurokup.

"Prva momčad je još na povratku iz Malage, ali mi ćemo morati koristiti neke igrače iz tog sastava, s obzirom da je naš zdravstveni bilten takav da imamo samo sedmoricu zdravih igrača. Koji će to igrači biti znat ćemo tek po povratku prve momčadi iz Malage i praktički na sam dan utakmice priključit će nam se nekoliko igrača, no vjerojatno će biti riječ o mladim igračima, koji već imaju dobru kemiju s ovim igračima koji igraju A-1 ligu", izjavio je trener Lutz.

Cedevita u A-1 ligi u 12 odigranih utakmica (susret 13. kola aktualni prvaci Hrvatske već su odigrali) ima devet pobjeda i tri poraza, a Alkar je u jednako toliko susreta slavio u četiri i izgubio u osam navrata. Igra Sinjana dosad se oslanjala ponajprije na američkog razigravača Brandona Johnsona, koji je u prosjeku bilježio 22.3 poena, 5.6 skokova i 8.1 asistenciju po utakmici, no on je prije nekoliko dana preselio u mađarski Sopron.

"Alkar je prije svega momčad koja ima rukopis trenera Damira Milačića. Jako dobro su pogodili s tim Amerikancem, koji je možda bio i najbolji igrač A-1 lige u tom trenutku. Isto tako, jasno je da će oni bez njega igrati na drugačiji način i da će sada više biti involvirani ostali igrači."

A što će biti ključno za pobjedu protiv Alkara?

"Ono što je evidentno je da su oni agresivna ekipa, igraju dosta brzu košarku, svi njihovi igrači od pozicije jedan do pet mogu šutirati izvana i najveći fokus morat ćemo staviti da zaustavimo njihov šut za tri poena i da se adaptiramo na njihovu agresivnost", istaknuo je Lutz.

Tags:
Categories:IzdvojenaNovosti
Galerija slika
Nema galerije slika.
Youtube video-zapisi
Nema video zapisa.
Pratite nas na YouTube kanaluPratite nas na Twitteru
              Važno
        Kontakti
  Newsletter        Pratite nas!
 

Lokacija

Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte novosti iz kluba!

FacebookTwitter

YouTube Instagram