Cibona 
75
Cedevita
78
Cedevita  FMP
1. kolo, ABA
Zadar  Cedevita
2. kolo, ABA.
Vijesti
Cedevita u srijedu gostuje u Berlinu
16 01 2017 10:36:00
2165 views
0 comments

U srijedu u 20:00h Cedevita u sklopu 3. kola H skupine Top 16 Eurokupa gostuje u Berlinu kod Albe, momčadi u kojoj je nekad kapetan bio današnji sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

"Nadam se da možemo odigrati bolje i konstantnije, u boljem ritmu 40 minuta, da nemamo velikih uspona i padova, nego da imamo jednu konstantu. Ukoliko to uspijemo postići, sigurno ćemo doći u priliku da dobijemo utakmicu. Idemo tamo odigrati najbolje što možemo i pokušati ostvariti prvu pobjedu u Top 16 Eurokupa", izjavio je trener Zagrepčana Veljko Mršić, čija je momčad u dosadašnjim susretima u Top 16 fazi poražena od Valencije i Unicaje.

Alba spada u vrh njemačke košarke.

"To je jako dobra momčad. Počeli su slabije sezonu, no u njemačkom prvenstvu su od zadnjih 13 pobijedili u 12 utakmica. Izgubili su samo od Bamberga sa šest i ti rezultati dovoljno govore o njihovoj kvaliteti. Mi ćemo morati biti na našim gornjim granicama da bi dobili tu utakmicu", istaknuo je Mršić.

Filip Krušlin svjestan je da Cedevita u Top 16 mora početi pobjeđivati: "Prva dva poraza u Top 16 Eurokupa su bila tijesna. Igrali smo protiv dvije od jednih od jačih španjolskih ekipa. Mislim da smo prikazali dobru igru, no nedostajalo je malo koncentracije i sreće u završnicama da bi dobili. Sada gostujemo u Berlinu. Oni isto imaju 0-2. Kao i nama, tako je i njima ovo zadnji vlak da ulove top osam. Dobro smo se spremili, imamo još sutra put u Berlin i jedan trening. Nadam se pozitivnom ishodu u Berlinu kako bi zadržali šanse za prolazak dalje."

Alba svoje utakmice igra u fantastičnoj Mercedes-Benz areni (poznatija pod nazivom O2 arena)…

"Sve dvorane protivnika u našoj skupini su jako lijepe. Ja osobno nisam nikad igrao u Berlinu i radujem se što ću sada imati tu šansu."

U ovoj fazi Eurokupa nije lako pobjeđivati. Cedevita je ove sezone već u nekoliko navrata pružila dobar otpor jakim ekipama i pobjeda u Berlinu bila bi nagrada za sav trud.

"Naša skupina je izuzetno zahtjevna i jaka. Treba u 40 minuta cijelo vrijeme biti fokusiran da bi se dobila utakmica. Mi dobro radimo i dobro smo trenirali. Nažalost, imamo jako velik fond utakmica, tako da za pripremu ne možemo ući široko, no kako je nama tako je i drugima. Mislim da smo spremni za utakmicu. Nadam se da ćemo odigrati što bolje pa ako bog da da i pobijedimo", rekao je Krušlin.

Cedeviti u sastavu trenutno nedostaje samo Marko Tomas, koji je počeo trenirati mogao bi zaigrati već sljedeći tjedan.

TONOVI download: Veljko Mršić i Filip Krušlin
https://soundcloud.com/kkcedevita/veljko-mrsic-uoci-albe-u-berlinu
https://soundcloud.com/kkcedevita/filip-kruslin-uoci-albe-u-berlinu

Tags:
Categories:IzdvojenaNovosti
Galerija slika
Nema galerije slika.
Youtube video-zapisi
Nema video zapisa.
Pratite nas na YouTube kanaluPratite nas na Twitteru
              Važno
        Kontakti
  Newsletter        Pratite nas!
 

Lokacija

Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte novosti iz kluba!

FacebookTwitter

YouTube Instagram