Cedevita 
99
Mega B.
96
Cedevita  Budućnost
21:00h, 23.09.
Bar, ABA Superkup
Cedevita  FMP
18:00h, 29.09.
ABA liga
Vijesti
U nedjelju dolazi Hermes Analitica
28 01 2017 03:42:00
2284 views
0 comments

U 15. kolu A-1 lige Cedevita će u nedjelju u 19:00h u Domu sportova ugostiti Hermes Analiticu. Momčad Cedevite vodit će trener Danijel Lutz, a igrat će sastav koji pod njim trenira za utakmice A-1 ligi, uz pomoć nekoliko igrača iz momčadi trenera Veljka Mršića.

"Prošalo je jedno razdoblje otkad smo u ovom sastavu igrali utakmicu A-1 lige, iako smo mi u međuvremenu igrali neke prijateljske utakmice. Ne možemo se pohvaliti baš nekim bajnim stanjem. Uz to što standardno zbog operacije nema Mikšića, ne možemo računati ni na Baju i Zebića, koji imaju manje ozljede koje ih sprječavaju da budu u konkurenciji za tim. U principu imamo šestoricu zdravih igrača, tako da će nam se morati priključiti nekoliko igrača iz momčadi koja pod trenerom Mršićem igra ABA ligu i Eurokup, a o tome će se odlučiti nakon večerašnje utakmice s Igokeom", izjavio je Lutz.

Cedevita trenutno u A-1 ligi ima omjer 10-4, a Hermes Analitica je na 2-12. U želji da izbore opstanak u ligi, u prijelaznom roku Hermes Analitica potpisala je Ćubelu, Ušića, Cvjetičanina, Samca i Đurinovića, a otišli su Radoš, Mijić, Fodor i Gazić.

Došao je i novi trener Branko Barbić, koji je momčad vodio prošlog ponedjeljka u 80:89 porazu od Cibone.

"Hermes je nova momčad u odnosu na prvi dio sezone. Sada igraju pod novim trenerom i s čak petoricom novih igrača, s ambicijom da izbjegnu probleme oko ispadanja. Ono što smo vidjeli od novog Hermesa je bila utakmica s Cibonom, gdje su oni pokazali da imaju kvalitetu kad su treću četvrtinu dobili 36:18 i tako zakomplicirali Ciboni utakmicu. Igraju specifično, ponekad s trojicom visokih igrača. Znaju igrati s dva centra i Samcem na poziciji tri, a koji im je u tom trenutku možda i najviši igrač. Kao momčad koja igra bez imperativa, ali ima određenu kvalitetu koju moramo osujetiti, oni su opasni. Moramo protiv Hermes Analitice biti agresivni na vanjskim pozicijama i kontrolirati skok protiv njihove visoke linije", dodao je Lutz.

Tags:
Categories:NaslovnaNovosti
Galerija slika
Nema galerije slika.
Youtube video-zapisi
Nema video zapisa.
Pratite nas na YouTube kanaluPratite nas na Twitteru
              Važno
        Kontakti
  Newsletter        Pratite nas!
 

Lokacija

Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte novosti iz kluba!

FacebookTwitter

YouTube Instagram