Cibona 
75
Cedevita
78
Cedevita  FMP
1. kolo, ABA
Zadar  Cedevita
2. kolo, ABA.
Vijesti
Cedevita gostuje u Valenciji
30 01 2017 11:02:00
2823 views
0 comments

U utorak u 20:30h (prijenos na Sportklubu) Cedevita u sklopu 5. kola H skupine Top 16 Eurokupa gostuje kod Valencije. Španjolci su s 4-0 vodeći u skupini, a Zagrepčani su trenutno na 1-3 i smiju razmišljati samo o pobjedi.

Međutim, teoretski bi Cedevita mogla proći dalje i u slučaju poraza u Valenciji, ako bi Alba u ovom kolu dobila u Malagi, a da u šestom kolu Cedevita kod kuće pobijedi Unicaju, a Alba na svojem terenu izgubi od Valencije pa da se stvori krug s tri momčadi s omjerom 2-4.

Valencia u jakoj Endesa ligi ima omjer 13-5 i trenutno su četvrti, a u Eurokupu su ove sezone, računajući prvu fazu i Top 16, na 11-1.

"Svaka utakmica je bitna da se pokaže odnos prema protivniku. Bez obzira koje je to ime protivnika, je li to Valencia, Krka ili Split. Uvijek se mora imati isti odnos i samo to nas može dovesti na viši nivo. O Valenciji ne treba trošiti previše riječi. To je momčad koja je u Eurokupu ove sezone izgubila samo jednu utakmicu i to utakmicu koja im u tom trenutku nije značila ništa, protiv Olimpije u Ljubljani. Svu snagu su pokazali kad smo igrali u Zagrebu, gdje smo mi odigrali jako dobru utakmicu, a oni su nas pobijedili. Idemo tamo pokušati odigrati i bolju utakmicu nego što smo odigrali tu i vidjeti gdje će nas to dovesti", izjavio je trener Cedevite Veljko Mršić.

Karlo Žganec ne pomišlja na predaju: "Dok ima šansi, igramo. Sigurno neće biti laka utakmica, ali pokušat ćemo se što bolje pripremiti. Igramo protiv jedne fizički jake i dobro pripremljene momčadi. No, nemamo puno toga za izgubiti, idemo na glavu pa što bude."

Žganec se također osvrnuo na utakmicu koju je Cedevita protiv Valencijeodigrala u Zagrebu: "Odigrali smo doma dosta dobro, a na kraju nismo imali sreće ni znanja da tu utakmicu privedemo u našu korist. Potrudit ćemo se što bolje odigrati. Vratio nam se i Marko i, ako odigramo jednu dobru utakmicu, imamo šanse i možemo se nadati pobjedi."

Prošle sezone Cedevita je u Euroligi startala s dva poraza, a naposljetku je prošla u Top 16 tako što je u skupini završila ispred Limogesa i EA7 Emporio Armani Milana.

"Prošle godine je bilo slično. Krenulo se loše, a na kraju smo dobili neke utakmice koje možda nismo očekivali. Idemo uvijek 100% pa što bude", dodao je Žganec, koji se veseli atmosferi u Valenciji. "Sigurno da je užitak igrati pred takvom publikom."

Veljko Mršić na broju ima sve igrače, a momčad je na put krenula charterom u ponedjeljak ujutro.

TONOVI download: Veljko Mršić i Karlo Žganec
https://soundcloud.com/kkcedevita/veljko-mrsic-uoci-valencije
https://soundcloud.com/kkcedevita/karlo-zganec-uoci-valencije

Tags:
Categories:MladiNovosti
Galerija slika
Nema galerije slika.
Youtube video-zapisi
Nema video zapisa.
Pratite nas na YouTube kanaluPratite nas na Twitteru
              Važno
        Kontakti
  Newsletter        Pratite nas!
 

Lokacija

Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte novosti iz kluba!

FacebookTwitter

YouTube Instagram