Cedevita 
86
FMP
68
Cedevita  Mega Bemax
18:45h, 22.09.
Bar, ABA Superkup
 
.
Vijesti
Cedevita svladala Riječane i ušla u polufinale Kupa
15 02 2017 06:48:00
3704 views
0 comments

U četvrtfinalu Završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića u Šibeniku Cedevita je pobijedila Kvarner 2010 sa 98:76 i u petak u 17:00h će u polufinalu igrati protiv pobjednika iz utakmice Split-Zadar.

Riječani nijednom nisu vodili. Cedevita je utakmicu otvorila s vodstvom 8:2, a u drugu dionicu momčad Veljka Mršića ušla je s prednošću 29:17.

Ta prednost do velikog odmora se povećala na 52:32, a u narednih 20 minuta pobjeda aktualnih prvaka Hrvatske i pobjednika Kupa nijednom nije došla u pitanje.

U sastavu Cedevite nije bilo Luke Babića i Mirze Begića, dok je Marko Tomas bio u rosteru, ali nije ulazio u igru.

Do pobjede su Zagrepčane predvodili Miro Bilan s 19 poena i osam skokova te Džanan Musa sa 18 poena i četiri skoka. Dvocifreni su ujedno bili Marko Arapović (14 poena i 5 skokova), Ra'Shad James (14 poena, 2 skoka i 2 asistencije), Ryan Boatright (13 poena, 2 skoka i 3 asistencije) te Filip Krušlin (11 poena i 2 asistencije).

Na strani Kvarnera 2010 Andrej Štimac upisao je 16 poena i sedam skokova, Mauro Veljačić je ubilježio 14 poena, šest skokova i pet asistencija, a Franko Kalpić 10 poena i tri skoka.

Kompletna statistika

"Bila je prva utakmica. Svi smo očekivali da ćemo to dobiti i dobili smo. Jedan period utakmice je bio loš, početak treće četvrtine, no ostvarili smo što smo željeli. Došli smo u polufinale. Tu treba pobjeđivati i idemo dalje. Moramo biti s više koncentracije i ne smijemo dozvoliti protivnicima…. Ako možemo nadskakati Partizan, ne možemo dozvoliti Kvarneru da nas nadskače i da ima 14 napadačkih skokova", izjavio je trener Cedevite Veljko Mršić.

Mladi Džanan Musa danas se istaknuo: "Vrlo je bitno da smo probili ovaj led. Iako smo bili favoriti u ovoj utakmici, naravno da uvijek treba pokazati na terenu tko je tko. Mislim da smo imali nekih poteškoća, ali na kraju smo sa svojom kvalitetom i zalaganjem ostvarili pobjedu."

Nije lako držati koncentraciju kod visoke razlike…

"Mi smo puno rotirali u ovoj utakmici, što je shvatljivo. Pokušat ćemo se u narednoj utakmici više skoncentrirati i pripremiti se da što lakše ostvarimo pobjedu i odlazak u finale", dodao je Musa, kojemu se sviđa ugođaj u Šibeniku. "Bilo je sjajno, iz prostog razloga što smo došli upravo u grad našeg kapetana Bilana i hoćemo prvenstveno za njega ovo odraditi dobro i ostvariti pobjedu u Kupu."

TONOVI download: Veljko Mršić i Džanan Musa
https://soundcloud.com/kkcedevita/veljko-mrsic-nakon-pobjede-kvarner
https://soundcloud.com/kkcedevita/dzanan-musa-nakon-pobjede-kvarner

Tags:
Categories:IzdvojenaNovosti
Galerija slika
Youtube video-zapisi
Nema video zapisa.
Pratite nas na YouTube kanaluPratite nas na Twitteru
              Važno
        Kontakti
  Newsletter        Pratite nas!
 

Lokacija

Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte novosti iz kluba!

FacebookTwitter

YouTube Instagram