Cedevita 
99
Mega B.
96
Cedevita  Budućnost
21:00h, 23.09.
Bar, ABA Superkup
Cedevita  FMP
18:00h, 29.09.
ABA liga
Vijesti
Sve je spremno za početak finala u Beogradu
09 04 2017 06:38:00
4879 views
0 comments
Uoči početka finalne serije ABA lige u Beogradu je u Hotelu Crown Plaza održana službena konferencija za novinare, na kojoj su prisustvovali direktor ABA lige Krešimir Novosel, trener Cedevite Veljko Mršić, dokapetan Cedevite Luka Babić, trener Crvene zvezde Dejan Radonjić i kapetan Zvezde Luka Mitrović.

Cedevita će igrati bez ozlijeđenih Marka Arapovića i Ryana Boatrighta, a Crvena zvezda bez Stefana Jovića. Finalna serija igra se na tri pobjede. Prve dvije utakmice igraju se u ponedjeljak u 19:00h i u utorak u 18:30h u Beogradu. Treća utakmica na rasporedu je u četvrtak u 19:00h u Zagrebu, eventualna četvrta igrat će se u isto vrijeme i na istom mjestu dan kasnije, a potencijalna majstorica predviđena je za nedjelju, 16. travnja, u 19:00h u Beogradu.

Prvi je govorio direktor ABA lige Krešimir Novosel: "Došli smo do kraja sezone. Mislim da se u finalu sastaju dvije ekipe koje su najviše pokazale tijekom sezone, Crvena zvezda koja je imala jedan poraz i Cedevita koja je bila na drugom mjestu. Mislim da nas očekuje jedna prava poslastica kao šlag na kraju da sezona završi onako kakva je bila tijekom cijele godine. Mislim da možemo biti zadovoljni s tom sezonom i vjerujem da nas stvarno očekuje jedno zanimljivo i kvalitetno finale. Ja bih napomenuo i ponosno bih rekao da počinjemo i objavljujemo suradnju sa Specijalnom Olimpijadom pa će tako prije prve utakmice u Beogradu i prije treće utakmice u Zagrebu biti predstavljeni sudionici Specijalne Olimpijade i to je jedan projekt na kojem ćemo raditi u budućnosti. Zaželio bih puno sreće Crvenoj zvezdi i Cedeviti. Želim im što bolju igru i, kako se ono kaže, neka bolji pobijedi."

Bek Cedevite Luka Babić jedva čeka finale: "Počinje finale, kao što je direktor rekao, očekivano i zasluženo finale između nas i Zvezde. Pokazali smo tijekom ove sezone najviše. Svi jedva čekamo da počne. To su utakmice za koje igramo i treniramo cijelu ovu sezonu. Čeka nas pakleni tjedan, prije svega zato što i mi i Zvezda cijelu ovu sezonu igramo u teškom ritmu. Mi smo slabiji za dva vrlo važna igrača i trenera, no nadam se da ćemo ih nadomjestiti što bolje i da se to na terenu neće vidjeti. Ono što očekujem od ovog finala je da prođe sve u fer i korektnom aspektu i neka bolji pobijedi."

Kapetan Zvezde Luka Mitrović razmišlja slično: "Došli smo do samog kraja ABA lige. to je veliko finale. Znamo koliko znače i donose ove utakmice i mi smo pred početak ove sezone ove utakmice i stavili kao prioritet. Drago mi je da smo došli u poziciju da te svoje prioritete ispunimo i sada je na nama da u ovom finalu u ovom teškom rasporedu ispunimo i taj drugi cilj, a to je osvajanje ABA lige. Bit će izuzetno teško, utakmice između Crvene zvezde i Cedevite su uvijek vrlo zanimljive. Prije svega u ovakvom ritmu priželjkujem naše dobro zdravlje i da u ovom rosteru u kojem ćemo nastupiti sutra damo sve od sebe i obranimo domaći teren u prvoj utakmici, koja je izuzetno bitna i nezgodna, te tako ovu finalnu seriju otvorimo pobjedom."

Trener Cedevite Veljko Mršić u prve dvije utakmice neće biti na klupi, no sa svojim pomoćnicima naporno je radio na pripremi momčadi: "Prije svega želim čestitati Crvenoj zvezdi na stvarno odličnoj sezoni. Imali su je iznad svih očekivanja. Ova zadnja dva tjedna, gdje su zbog ozljede Jovića i ritma u kojem su bili malo pali, ne mogu promijeniti moj dojam o njihovoj sezoni, koja je bila fantastična. Znamo kako su igrali. To je stvarno bilo za primjer i nama i puno puta ove sezone sam na sastancima sa svojim igračima dao za primjer momčad Crvene zvezde. Međutim, mi smo sada došli do finala i dat ćemo sve od sebe da pokušamo izboriti Euroligu."

Trener Zvezde Radonjić istaknuo je koliko je važno finale, koje pobjedniku donosi Euroligu: "Odigrali smo dobru sezonu, a i Cedevita je također u ABA ligi odigrala dobru sezonu. Potpuno je očekivano i realno da smo mi i Cedevita u finalu. Igramo protiv momčadi koji je ove godine i napravljena da se pokuša vratiti u Euroligu. Imaju kvalitetu i iskustvo. Imaju mogućnost da igraju na različite načine, što jako dobro i vješto koriste. Imaju dobru unutrašnju igru i dobre vanjske igrače. U utakmici protiv Partizana su izostanak Boatrighta nadomjestili u uvjetima koji nisu bili idealni jer kad se nešto tako dogodi da se u samoj utakmici treba pronaći rješenja to nije jednostavno za trenera, tako da igraju jako dobro. Sad su imali već šest dana od posljednje utakmice i imali su vremena da sve to poslože. S obzirom na okolnosti koje smo mi imali tijekom sezone, ja dobro znam što to znači. Bez obzira što finalnu seriju igramo bez Jovića i unatoč ritmu koji je takav kakav jest, a rekao bih da nije uopće human, mi moramo moći i pokušat ćemo, s obzirom da smo fokusirani apsolutno na prvu utakmicu, da damo sve od sebe da dođemo do pobjede."

TON download: Krešimir Novosel, Veljko Mršić, Luka Babić, Dejan Radonjić i Luka Mitrović
Tags:
Categories:IzdvojenaNovosti
Galerija slika
Youtube video-zapisi
Nema video zapisa.
Pratite nas na YouTube kanaluPratite nas na Twitteru
              Važno
        Kontakti
  Newsletter        Pratite nas!
 

Lokacija

Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte novosti iz kluba!

FacebookTwitter

YouTube Instagram