Cedevita 
86
FMP
68
Cedevita  Mega Bemax
18:45h, 22.09.
Bar, ABA Superkup
 
.
Vijesti
Finalna serija seli u Dom sportova
19 05 2017 11:56:00
2103 views
0 comments

U subotu u 20:00h u Domu sportova nastavlja se finalna serija doigravanja A-1 lige. Nakon što je u prvoj utakmici u Košarkaškom centru Dražen Petrović Cibona vodila većinu utakmice, a Cedevita je naposljetku odnijela pobjedu nakon što je završila utakmicu sa serijom 13-0, momčad Veljka Mršića sada je u velikoj psihološkoj prednosti.

Jasno, Mršić, unatoč pobjedi, nije zadovoljan s onime što je Cedevita pokazala u prvom susretu i svjestan je da se u subotu ne smije ponoviti takva prezentacija njegovih igrača.

"Nismo još ništa napravili. Način na koji smo igrali ne daje nam pravo da se opuštamo. U toj prvoj utakmici smo prikazali nekih sedam do deset minuta obrane kako trebamo igrati, a sada to treba produžiti u dužem kontinuitetu. Cibona je pokazala da zna igrati. Dobra su i iskusna momčad. Mi moramo biti na visokom nivou, i želimo biti, da ubilježimo pobjedu u drugoj utakmici, što nam je cilj", izjavio je Mršić.

A što trener misli, što bi trebalo popraviti u drugoj utakmici?

"Sigurno da koncentracija mora biti na boljem nivou. Vjerujem da će sad psihološki biti lakše igrati kad je 1-0. Otvorene šuteve koje smo imali moraju se pogađati s većim postotkom i slobodna bacanja moraju biti puno bolja, to mora biti na nekih 80%. Ta dva aspekta igre, što su prije svega povezana s koncentracijom, moraju biti bolja."

Junak Cedevite bio je Ryan Boatright, koji se u svojoj prvoj utakmici, nakon što je duže vrijeme izbivao zbog ozljede, istaknuo s ključnim potezima onda kad je najviše trebalo.

"Nisam igrao tako dobro. Igrao sam OK. Šutirao sam 6/17 i trebalo mi je 17 šuteva da bih zabio 17 poena, što je užasno. Naš fizioterapeut Slaven Durlen i kondicijski trener Slaven Hlupić su me vratili natrag, pripremio me do punog oporavka i to je sve što sam trebao, da budem zdrav. Puno sam uložio u ovu igru cijelog svojeg života. Igranje košarke mi dolazi prirodno, važno je samo da budem zdrav i da sam u mogućnosti igrati", rekao je Boatright.

Američki razigravač vjeruje da Cedevita ima šanse da ovu seriju završi trokoraku: "Mislim da možemo završiti ovu seriju s 3-0. Ako uspijemo odraditi svoj posao kod kuće, mislim da možemo zaključiti seriju u četvrtak."

Međutim, zna i da Cibona još uvijek može iznenaditi…

"Iznenadili su nas u prošloj utakmici. Čvrsta su momčad i uvijek će igrati jako. Mislim da oni nisu tip momčadi koja će samo odustati i mi definitivno moramo izaći na teren i igrati jako u svakoj utakmici", dodao je Boatright.

Krilni centar Karlo Žganec razmišlja slično kao Mršić i Boatright: "Mislim da nismo odigrali onako kako smo se dogovorili. Na kraju smo imali sreće i uzeli prvu pobjedu. Trebamo poboljšati dosta stvari i odigrati na jednom višem nivou, tako da ne bi bili na zaostatku kao što smo bili cijelu prvu utakmicu. Sigurno da druga utakmica neće biti lagana. Oni će opet odigrati na visokom nivou i vidjet ćemo što će biti."

Ovog puta Cedevita se mora pobrinuti da si ne dozvoli velike padove, kao u prošloj utakmici.

"Bilo je dosta otvorenih šuteva koje inače pogađamo, ali smo promašili. Postotak slobodnih bacanja je bio katastrofalan. Mislim da prije svega trebamo smanjiti crne rupe u kojima oni otiđu na veliku razliku jer onda to nije lako stizati i tu se dogodi veliko pražnjenje. Prije svega bi u sljedećoj utakmici trebali smanjiti te loše serije", istaknuo je na kraju Žganec.

Blagajna Doma sportova se otvara u 18:30h uoči utakmice, karte se mogu kupiti i na sljedećim prodajnim mjestima: www.eventim.hr, Petrol benzinske postaje, Exclusive change mjenjačnice, Aquarius, Croatia Records, Dallas Music Shop, Dancing Bear, Dirty Old, Rockmark, na kisocima Tiska i Tisak medije po cijeni 20 Kn.

KK Cedevita ponovno surađuje s Uberom (besplatno za nove korisnike uz promo kod za vožnje do vrijednosti 50 Kn, a na parkingu ispred Dvojke Doma sportova nalazi se pick up/drop off zona), 


TONOVI download: Veljko Mršić, Karlo Žganec, Ryan Boatright
https://soundcloud.com/kkcedevita/veljko-mrsic-uoci-druge-finale
https://soundcloud.com/kkcedevita/karlo-zganec-uoci-druge-finale
https://soundcloud.com/kkcedevita/ryan-boatright-before-game-2

Tags:
Categories:IzdvojenaNovosti
Galerija slika
Nema galerije slika.
Youtube video-zapisi
Nema video zapisa.
Pratite nas na YouTube kanaluPratite nas na Twitteru
              Važno
        Kontakti
  Newsletter        Pratite nas!
 

Lokacija

Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte novosti iz kluba!

FacebookTwitter

YouTube Instagram