Cedevita 
78
Budućnost
69
Cedevita  FMP
18:00h, 29.09.
KC D.Petrović, ABA
Zadar  Cedevita
19:00h, 04.10.
ABA liga
Vijesti
Cedevita odlična protiv Petrol Olimpije
03 09 2017 08:07:00
1111 views
0 comments

Na Sportanzo kupu u Rogaškoj Slatini Cedevita je u utakmici za treće mjesto pobijedila Petrol Olimpiju sa 91:60. Zagrepčani su kontrolirali cijelu utakmicu i odigrali su bolje nego dan ranije, kad su također vodili većim dijelom susreta, ali je tada domaća Rogaška preokretom u zadnjoj četvrtini izvukla pobjedu.

Cedevita je poslije prve četvrtine vodila 21:10, a na poluvremenu je momčad Jure Zdovca imala prednost 39:28. U drugom poluvremenu Olimpija nije ozbiljno ugrozila pobjedu prvaka Hrvatske i u zadnjih 10 minuta ušlo se s vodstvom Cedevite 68:46.

"Malo sam više očekivao od Olimpije jer oni imaju dobru ekipu. Nisam znao kako ćemo mi reagirati bez Katića i bili smo skoro bez playa, ali definitivno smo reagirali iznad očekivanja. Jučer smo izgubili i rekao sam igračima u svlačionici da tako ne smijemo izgubiti. Nema veze što smo izgubili jer će sve gostujuće utakmice biti ovakve u hrvatskom prvenstvu i u ABA ligi, ali kad smo ih trebali dokrajčiti mi smo im dali da se vrate. No, nema veze, igrači su danas odgovorili dobro i, osim nekih sitnica u taktici, odigrali su iznad mog očekivanja", izjavio je poslije pobjede trener Cedevite Jure Zdovc. "Imamo još puno stvari za raditi u taktičkom smislu. Samo smo u nekim početcima, no nedostaje nam toliko igrača da se ponekad bojim da ne počnem prebrzo raditi neke stvari. Vidjet ćemo kako će stvari ići."

S obzirom da Zdovc na raspolaganju nema sve igrače, priliku su dobili mladi.

"Meni je ovaj turnir bio važan da vidim mlade igrače, Perkovića, Baju, Musu koji je falio prvu utakmicu, i malog Jordana. Oni su odreagirali kako treba i moram biti zadovoljan."

Demetris Nichols i Andrija Stipanović bili su odlični.

"To su iskusni igrači. Oni su danas odreagirali kako se od njih očekuje. Danas smo poštedili i Tonija Katića, koji ima male probleme. Bili smo hendikepirani na poziciji playa, no ostali igrači su to pokrili i s obranom smo dobili tu utakmicu", rekao je Zdovc.

Za pobjednike je Musa upisao 26 poena, pet skokova i četiri asistencije, Nichols je ubilježio 21 poen, tri skoka i dvije asistencije, Bajo 13 poena, tri skoka i tri asistencije, a Stipanović 11 poena, osam skokova i tri asistencije.

Na strani Petrol Olimpije Talor Battle upisao je 14 poena, tri skoka i dvije asistencije, Jordan Morgan je ubilježio 11 poena i pet skokova, a Devin Oliver 11 poena i osam skokova.

Ton download: Jure Zdovc
Tags:
Categories:IzdvojenaNovosti
Galerija slika
Youtube video-zapisi
Nema video zapisa.
Pratite nas na YouTube kanaluPratite nas na Twitteru
              Važno
        Kontakti
  Newsletter        Pratite nas!
 

Lokacija

Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte novosti iz kluba!

FacebookTwitter

YouTube Instagram